fbpx

LVMH поднови сделката с Tiffany на намалена цена

Френският концерн за луксозни стоки LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) се съгласи да сключи нова сделка за сливане с американската бижутерска компания Tiffany на намалена цена. Това съобщи в четвъртък пресслужбата на компанията.

„Глобалният лидер на луксозни стоки LVMH и световната бижутерска компания Tiffany обявиха днес, че са постигнали споразумение да модифицират първоначалното си споразумение, за да осигурят цената от $131.50 на акция“, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че останалите разпоредби на сделката остават непроменени, страните също се договарят да уредят ситуацията с иска на Tiffany срещу LVMH. Компаниите възнамеряват да приключат сделката в началото на 2021 година.

Според Bloomberg намаляването на изплащането на акции от 135 на 131,5 долара ще даде на LVMH печалба от 425 милиона долара.

Желанието да намали цената на сливането се дължи на недоволството на френския концерн от решението на Tiffany да изплати дивиденти на акционерите и бонуси на ръководството.

LVMH миналата година обяви плановете си да придобие Tiffany. Сделката беше оценена на повече от 16 милиарда долара и се очакваше да приключи през ноември. По-късно представители на концерна заявиха, че поради пандемията положението на Tiffany се е влошило.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"