fbpx

Магистралите у нас излизат по-скъпо, отколкото в Германия, твърди Костадин Паскалев

Средната цена на километър у нас е 11,6 млн. лв., която, е значително по-висока от тази в Германия. Това заяви пред бТВ Костадин Паскалев, който е бивш строителен министър и бивш кмет на Благоевград.

Настоящият член на Националния съвет на БСП попита кои са икономическите субекти, които изграждат магистралите и как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас.

„Ако се погледне внимателно, ще видим, че все повече се увеличава делът на офшорното участие на тези фирми. Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт“, категоричен е Паскалев.

Според него е абсурдно премиерът да „мята“ през прозореца на джипа си стотици милиони, за да реши един въпрос, а няма ресурс да осигури машинно гласуване.

„Вие знаете ли къде е Делян Пеевски? Три месеца не сме чули гък от ДПС освен защитата на студения резерв на ТЕЦ-Варна. Делян Пеевски няма да влезе в БСП през Кирил Добрев“, убеден е Паскалев.

Той уточни, че БСП е била непоследователна в политиката си през последните 4 години. Според него това се дължи на ръководството на партията, в което е и той.

Прогнозата му е, че през септември Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет с подкрепата на ДПС.

„Народът все повече ще бъде наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС“, обобщи Костадин Паскалев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"