fbpx

Черното злато на фараоните сред атракциите на „Фудтех 2020“

Модният хит в диетологията, в каквото се превърна маслото от черен кимион, ще бъде показано по време на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2020“.

То е наричано „благословеното семе, което лекува всички болести“, а заради уникалните  лечебни свойства е известно и като „черното злато на фараоните“.

Продукти, произведени при най-стриктна селекция и контрол, ще бъде представени както в технологичната зона, така и в уникалния Град на виното и деликатесите от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив.

Сок от полинезийския плод нони, който притежава антивирусни свойства, и естествен аспирин от бяла върба предлага вносител на над сто вида хранителни добавки. 

Новост са и изключително чистите минерални и деминерализирани води, преминаващи през 14-степенна система за  качество.

Гурме ориз за висша кулинария е една от изненадите на „Фудтех“, както и оризът с трюфели, съдържащ шест пъти повече антиоксиданти от обикновения. Предлага се и ориз за диети.

Един от най-големите български производители на млечни продукти, показва специалитети, които са новост за нашия пазар и се правят по ориeнталски рецепти. Това са три вида лабне, наподобяващо крема сирене – натурално, от краве мляко с червен пипер и от козе мляко с джоджен, млечни конци по технологията за моцарела и каймак

Ще бъдат организирани  два фермерски пазара с изделия  от българската кулинарна традиция.  В Града на виното и деликатесите са разположени също изкушаващите колекции на участници в изложбите „Винария“ и „Вкусове от Италия“.

Чистата храна е основна тема на изложението. Компаниите, предлагащи машини и оборудване за хранителната индустрия, са повече в сравнение с миналата година. Тяхното по-силно присъствие се обяснява с факта, че в отрасъла се извършват големи промени заради повишените изисквания за качество и безопасност на храните.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"