fbpx

Ключови министри обявиха готовност да подадат оставка

Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов са декларирали пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно.
Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре, съобщават от „Дондуков“ 1.

Това се случва на седмия ден от началото на мащабните граждански протести в цялата страна, искащи оставките на кабинета и на главния прокурор.

До момента както премиерът, така и министри от кабинета декларираха, че няма причина да подават оставка. Днес обаче ГЕРБ обяви „план“ за изход от ситуацията, включващ няколко варианта, сред които и персонална оставка на Бойко Борисов.

Междувременно стана ясно, че премиерът Борисов е поискал оставките на тримата министри след среща с областните координатори на ГЕРБ. Те са поискали от премиера да се освободи от членове на кабинета, за които се смята, че са свързани с Делян Пеевски, съобщава „Дневник“.

Днешният протест обаче реагира на новината с реплика, че исканите оставки са за целия кабинет и за главния прокурор Гешев и случващото се не удовлетворява гражданите.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"