fbpx

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подаде оставка

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е подал оставка след разговор с премиера Бойко Борисов. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Решението на Борисов дали да приеме оставката ще бъде взето след разговори с коалиционните партньори.

Според информирани министърът си отива заради нескопосания проект на нова Конституция, който ГЕРБ представи. Веднага, след като проектът беше показан, стана ясно, че в него има много груби грешки, включително и на герба.

Това е преляло чашата с търпението на премиера, който неотдавна скастри Кирилов заради неуместните му постове във Фейсбук.

Причината за оставката на Данаил Кирилов е огромният гаф около това недоносче – проектът за нова Конституция, заяви пред Агенция „Фокус“ политологът Александър Маринов, който е и председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

Премиерът на България Бойко Борисов уволни министъра на правосъдието, намиращ се под натиск, за да се опита да спре продължаващите със седмици протести, призоваващи за неговата собствена оставка. Това твърди в публикация агенция Франс прес, припомняйки за продължаващите вече почти два месеца протести в София, настояващи за оставката на Борисов и главения прокурор Иван Гешев заради „предполагаеми връзки със задкулисни олигарси“.

„Един анимационен герой може да си отиде, но целта е запазването на семейството. И не става дума за семейство Флинтстоун. Става дума за семейството Борисов – Гешев – Пеевски, за мафиотското семейство“, заяви пред БНР лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов, който е и бивш министър на правосъдието.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"