fbpx

Шефът на правителствения пресцентър Севделина Арнаудова подаде оставка

Ръководителят на пресцентъра на правителството и изключително близката до премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова напуска поста си.

Тя се връща в централата на ГЕРБ, защото щяла да се включи активно в предизборната битка на партията.

Преслужбата ще бъде поета от Теодора Петрова, от години кадър на Министерския съвет.

Севделина Арнаудова влезе рязко в публичното пространство покрай избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков. Той я набеди, че идвала всеки месец в офиса му и попита публично премиера защо я е пращал там.

По-късно в медиите излезе информация, че само преди година тя и съпругът й, който работи в държавната „Булгартрансгаз“ са  придобили скъпа къща за над 1 млн. лева. Арнаудова обясни, че майка й била продала имот, а имат и жилищен кредит от ДСК.

Днес в София в Тех Парк трябва да се проведе партийна конференция на актива на ГЕРБ. Областни управители, кметове, общински съветници, партийти функционери от цялата страна пристигат с автомобили, за да чуяк какво ще им каже премиерът Бойко Борисов.

В медиите се появи информация, че е възможно той да се оттегли в отпуск, а мандатът да бъде довършен от социалния министър Деница Сачева.

Продължава да са затворени три възлови кръстовище в София от претестиращи. Те заплашиха да блокиват подстъпите към Тех Парк, където се събира актива на ГЕРБ. До този момент обаче това не е станало.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"