fbpx

ГЕРБ няма проблем с оставката, но патриотите били на друго мнение, твърди Дончев

Ние нямаме проблем да подадем оставка, но коалиционните ни партньори са на друго мнение, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия.

Днес се провежда коалиционен съвет, където премиерът Борисов ще предложи няколко варианта. Един то тях е да се оттегли в отпуск, а мандата да бъде изкаран от Томислав Дончев или социалния министър Деница Сачева.

„Не бих приел да заменя премиера, за мен това не е честно. Не мисля, че някой от нашата квота в МС би се нагърбил с функцията на премиер. Хипотезата премиер в отпуска 4-5 месеца е несериозна“, подчерта вицепремиерът.

Според него от политическа гледна точка най-разумен вариант е оставка веднага и след два месеца и половина ще има избори.

Има и междинен вариант – правителството подава оставка в края на септември, за да може Народното сърание  да приеме всички важни закони.

„Не си го представям да управляваме с хора, които ни наричат мутри“, отсече още той. Дончев заяви, че темата за бити журналисти е свръхчувствителна. „Журналистът има право да ходи където си иска, да снима каквото си иска и да пита когото си иска. Мое право е евентуално да не му отговоря“, каза още вицепремиерът по повод насилието след Националната конференция на ГЕРБ.

„Няма крила в ГЕРБ, а различни хора с различни виждания. Не бе грешка освобождаването на Горанов, Младенов и Караниколов. Това бе политическата цена, която трябваше да платим за укорите и съмненията“, заяви още той.

Попитан защо Божков е получил тази екстра да не плати 700 млн. лева, Дончев отговори, че личното му мнение няма значение, а прокуратурата и съдът трябва да се произнесат.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"