fbpx

Напусна президентството началникът на кабинета на Румен Радев

По свое желание напусна поста си Калоян Методиев, началник на кабинета на президента Румен Радев.

„Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!“, написа Методиев в профила си във Фейсбук.

След това последваха десетки коментари, някои от които го заклеймяват да не се прехвърли в редиците на ГЕРБ или пък в новосформираната партия на Цветан Цветанов.

Други пък припомнят, че Методиев е присъствал на партито, дадено от Корнелия Нинова по случай победата й на вътрешнопартийните избори за лидер на БСП.

Методиев бе назначен за началник на кабинета на държавния глава с указ от 19 август 2019 година на мястото на Иво Христов, който пък стана евродепутат от БСП.

Калоян Методиев е доктор по политология, автор на монографиите „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016), на стотици статии на политическа и социална тематика.

Бил е  хоноруван преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет, както и асистент в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Енергийни политики, Съвременна политическа история на Балканите. От 2015 година е главен анализатор на Института за стратегии и анализи.

Методиев е бил и председател на Младежкото СДС. На парламентарните избори през лятото на 2005 г. е водач на листата ОДС за област Търговище. На 9 ноември 2005 година напуска СДС заедно с по-голяма част от членовете на НИС на МСДС.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"