fbpx

Премиер и президент отново в словесна схватка

Искат насипен парламент, за да има пак кабинет тип Орешарски. Това е целта, коментира пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във Видин.

Премиерът беше категоричен, че са изобличени лъжите, че всички искат Велико народно събрание и че ДПС подкрепя ГЕРБ. „Отидоха, подплашиха Ахмед Доган. И сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно“, добави премиерът.

„Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е чернова, проект, в който всяка дума Великото народно събрание може да я промени“, каза още Борисов.

Попитан от медиите какво следва, ако не бъде събрана подкрепа за проекта, министър-председателят отговори лаконично: „Работа“.

Еспертен кабинет ще бъде измама. При такъв режимът на Борисов ще организира изборите и пак ще ги спечели, заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като откри учебната година във Военната академия.

По повод политическата ситуация и предлаганите промени в Конституцията той каза, че има готов вариант.

Радев определи промените в Изборния кодекс, които правната комисия в парламента разглежда в момента, като „нагли опити за пожизнено управление на Борисов.“ Президентът смята, че категорично трябва да се въведе машинно гласуване.

„Народните представители по Конституция изпълняват волята на народа. Затова следва те да се съобразят с тази воля, а тя е ясна – оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие“, заяви още президентът




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"