fbpx

Правителството на Борисов няма да подава оставка, реши коалицията

Правителството ще управлява до края на мандата, парламентарните избори ще са през пролетта на следващата година.

Основната цел сега е са се преодолее вотът на недоверие в парламента, заяви пред журналисти в МС Валери Симеонов, лидер на НФСБ и зам.- председател на Народното събрание.

Той каза още, че ще има и други промени в кабинета, но това ще стане, след като бъде гласуван вотът на недоверие.

България е правова държава. Ясни са провокациите в протеста, заяви Бойко Борисов. И обяви, че ще направи огромни промени в кабинета.

„Кой е по-опитен, по-знаещ и по-можещ от нас? Всички държави в ЕС ни подкрепят. И фигурантът ще ми дава оценки с обидни епитети. Видя се мафията с кого иска да управлява“, каза още премиерът. Той допълни, че вчера му се е обади президенът Първанов, който въпреки, че е бил идеологически противник,  е изказал подкрепата си.

Борисов пак подчерта колко много работа са тримата министри, чиито оставки е поискал вчера.

Финансовият министър Владислав Горанов е осигурил стабилна финансова система, влизане на страната в чакалнята на еврозоната.

Вътрешният министър Младен Маринов е положил огромни усилия, за да има спад на престъпността. „Няма убийство и поръчителство за побой да не са разкрити! Включително над журналисти. Положи е огромни усилия и за протестите и да има ред, въпреки сценариите за провокации“, похвали го Борисов.

Караниколов също бил с отлични резултати – „рекорден ръст на инвестиции, рекорднен приход на БВП“, допълни премиерът.

Той предупреди, че идват тежки времена и отбеляза, че не си представя България да се управлява от някои от лицата на протеста, защото те вече са имали шанса да го направят и се е видяло какви са техните възможности.

Според Бойко Борисов служебен кабинет, който да се назначава от президента Радев, бил абсурден вариант.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"