fbpx

Пуснаха наръчник със съвети как се разпознават брокери-ментета

Национално сдружение недвижими имоти (НСНИ) публикува наръчник „Как да изберем агенция за недвижими имоти и брокер?“

Изданието предлага практически съвети, методи и критерии, които помагат на потребителите да се ориентират и направят информиран избор сред многобройниите компании на пазара.

Наръчникът е предназначен за физически лица и фирми, изправени пред покупка, продажба, отдаване или наемане на недвижим имот.

Eкспертите изтъкват и кои са задължителните атрибути на договорите за представителство, какви са предимствата на ексклузивните договори, важните въпроси, които да зададем на брокерите.

Изданието, което е публикувано на интернет страницата на сдружението, съдържа и секция, посветена на най-често срещаните нелоялните практики в бранша и как да разпознаем прибягващите до тях компании.

„Покупката или продажбата на недвижим имот е събитие, което обикновено се случва веднъж в живота. Финансовият интерес е значителен и решенията често касаят бъдещето на повече от едно поколение. Затова трябва да се подхожда отговорно, разумно и информирано, да се отделя необходимото време за проучване и избор на агенцията, която ще ни представлява в този толкова важен и сложен процес“, заяви Добромир Ганев, председател на управителния съвет на НСНИ.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"