fbpx

Започва първото състезание за иновации в недвижими имоти

Първото състезание за иновации в сферата на недвижимите имоти у нас стартира вчера. То е насочено към стартъпи, програмисти, технологични специалисти и софтуерни компании.

Те трябва да създадат концепция или предлагане на съществуващ продукт, който да улесни управлението на съвременните офис сгради – т. нар. Tenant Engagement App. 

Инициатор на надпреварата е Proptech.BG – общност, която свързва проптех предприемачи, технологични специалисти и корпоративни лидери от имотния бранш в България. Организацията е създадена от Георги Павлов, член на съвета на директорите на AG Capital, най-големият в България холдинг в сферата на инвестициите в недвижимите имоти.

„Вече над година се стремим да свързваме хората от имотния и от технологичния бранш, да създаваме успешни симбиози между двете сфери,  да подобрим и модернизираме сравнително консервативния пазар на недвижими имоти. Tenant Engagement App не е нещо ново, това е утвърден модел, успешно прилаган в цял свят. Днес, когато целият свят се дигитализира, волно или неволно, повече от всякога има нужда от работещи проптех проекти”, казва Георги Павлов.

Участниците в състезанието Pitch for a pilot #1: Tenant Engagement App ще трябва да създадат продукт, който, освен да улесни управлението на офис сгради, ще има за цел да подобри здравната им безопасност, както и да подпомогне комуникацията между наемател и наемодател. Това може да бъде изцяло нова концепция или софтуер, по който вече работят.

Голямата награда за победителя е уникална по размер и големина за стартиращи компании – възможност за работа със сградите на Lion’s Head Полиграфия и Мегапарк (София), както и Орегон Парк (Букурещ). Участниците ще могат да представят стартъпа си и да получат финансиране от най-новия български проптех фонд 3p1, който активно оглежда пазара за първата си инвестиция в проптех компания.

Повече за състезанието желаещите могат да научат на информативен уебинар този четвъртък, 23 юли, от 16:00 ч.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"