fbpx

VMware България партньор на BRAINE в помощ на малкия бизнес в Европа

VMware България, чийто развоен център в София е сред трите основни локации на компанията в света, е един от партньорите на инициативата BRAINE в помощ на малките и средни предприятия в Европа.

Програмата, която цели да представи по-лесен достъп до иновации и развитие на малкия бизнес, обединява 27 партньора от 14 европейски държави.

BRAINE стартира в началото на май и ще продължи 36 месеца. Финансирането от 16,3 милиона евро е осигурено от публично-частното партньорство ECSEL Joint Undertaking, стимулиращо научно-развойна дейност в сферата на електронни компоненти и системи.

 Основната цел на проекта BRAINE е да стимулира развитието на т.нар. Edge computing (периферни изчисления). И по-специално създаването на енерго-ефективен хардуер и софтуерни решения, базирани на изкуствения интелект, които обработват Big Data посредством периферни изчисления, с високи нива на сигурност.

“ От Advanced Development, звеното на VMware Bulgaria сме щастливи, че ще имаме възможност да допринесем за разработката на нови инструменти, както и да си сътрудничим с партньори от академичния и промишления сектор от цяла Европа“, сподели Веселин Арнаудов, старши директор по Научно-развойна дейност във VMware България.

Сред останалите участници в програмата са Eindhoven University of Technology – Нидерландия, EMC Information Systems (DELL), University College Cork – Ирландия, NEC Laboratories Europe – Германия, Czech Technical University Prague – Чехия и други.

В рамките на BRAINЕ отделните организации ще демонстрират разработките си в няколко сфери – здравеопазване, умни градове, индустриална роботика 4.0 и верига на доставките 4.0.

Софтуерните решения на Vmware, чийто централен офис е в Пало Алто, Калифорния, задвижват глобалната дигитална инфраструктура.

Продуктите в сферата на облачните системи, сигурността и бизнес мобилността, изграждат динамична и ефективна дигитална среда за клиенти на компанията в световен мащаб, посредством обширна екосистема от партньори.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"