fbpx

Николова обясни във Варшава колко много разчитаме на полските туристи

България отново ще се завърне на туристическия пазар в Полша, прогнозира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, откривайки във Варшава българското туристическо представителство.

По думите на Николова чрез обединяването на усилията двете страни имат възможност не само да засилят съществуващото двустранно сътрудничество, но и да инициират нови съвместни проекти – създаване както на обща туристическа бизнес мрежа, така и инвестиционни програми за развитието на туристическия продукт, човешките ресурси и обмена на туристическа информация.

Полша е сред 10-те водещи пазара за входящ туризъм у нас. През 2019 г. туристическите посещения на полски граждани са 420 980. От началото на 2020 г. до 20 декември 2020 г. над 85 хил. полски туристи са пренощували в местата за настаняване в България, като основната част от тях са пристигнали в България с цел морски или бизнес туризъм, е отчела още Николова.

България е добре позната дестинация сред полските туристи за морски и летен туризъм, но възможностите, които ние предлагаме са много повече и ни предстои още съвместна работа за промотиране на дестинацията, категоричен е министърът.

Николова уточнява, че страната ни предлага чудесни възможности и за културен, балнео и СПА, селски, гастрономически и винен туризъм, както и многовековна история и богата култура.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"