fbpx

Петролът поевтиня заради съмнения около сделката САЩ – Китай

петрол цени нефт

Цените на петрола паднаха на фона на продължаващата несигурност дали САЩ и Китай могат да постигнат частично търговско споразумение и въпреки вероятното удължаване на производствените ограничения на ОПЕК.

Картелът за износ на нефт и партньорите на ОПЕК на срещата във Виена през декември вероятно ще удължат съществуващите ограничения върху добива на петрол до средата на 2020 г.

Очаква се Русия ще подкрепи усилията на Саудитска Арабия за стабилизиране на цените на фона на предлагането на акции на петролния гигант Сауди Арамко, казаха източници на Ройтерс.

Китай покани висши американски служители на нов кръг от лични разговори в Пекин на фона на постоянните усилия за постигане на поне ограничена сделка, съобщи The Wall Street Journal в четвъртък, позовавайки се на неназовани източници.

Фючърсите на Brent спаднаха с 0,56% до 63,61 долара за барел в петък сутринта. Фючърсите на американския лек нефт WTI спаднаха с 0,72% до 58,16 долара за барел.

„Основният фактор за прогнозиране на търсенето на петрол са търговските преговори САЩ – Китай, казва Майкъл Маккарти, главен пазарен стратег на CMC Markets и Stockbroking в Сидни.

Инвеститорите чакат ключови икономически данни от САЩ, Франция и Германия, които ще бъдат публикувани по-късно в петък.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"