fbpx

Проходът „Шипка“ е затворен, ограничено е движението в Разградско и Търговищко

Остава затворен проходът „Шипка“ заради силни снеговалежи там.

Екипите на пътноподдържащите фирми в момента разчистват пътя. Ако обстановката не се усложи, възможно е в следобедните часове движението да бъде възстановено.

Троянският проход остава затворен, тъй като и в момента по билото вали сняг, има снегонавявания и преспи, а в следващите часове се очакват и нови валежи, съобщиха от АПИ.

Спряно е преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 т през „Котленски“. „Превала“ е затворен за движение на превозни средства над 12 т, както и за ремаркета и полуремаркета.

Без ограничение е движението през проходите „Република“, „Петрохан“, „Ришки“, „Айтоски“, „Предел“, „Приморски“ и „Рожен“.

Усложнена остава обстановката в областите Разград и Търговище. Заради почистването на снега е ограничено движението по второкласните и третокласните пътища.

В област Смолян движението на всички автомобили е с вериги. В общините Доспат, Борино и Девин е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, с ремаркета и полуремаркета. Ограничено остава движението на МПС над 3,5 т по второкласния път II-37 Батак – Доспат.

Над 700 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта.

Ако е необходимо ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"