fbpx

Над 300 производители и търговци се срещат на InteliFresh 2020

Как да се повиши производството на качествени български плодове и зеленчуци и да се увеличават продажбите им на местния и  международния пазари ще обсъждат повече от 300 градинари, търговци и експерти от шест държави на 31 януари 2020 в Интер Експо Център – София.

Следвайки мотото си „От градината до щанда“, третото издание на InteliFresh – 2020 ще срещне производителите на плодове и зеленчуци с големите търговски вериги, български и чужди търговци и преработватели, както и с доказани доставчици на технологии и услуги в тази сфера.

Повече от 67% от асортимента в основните хранителни категории в основните български вериги са българско производство, като 64% са плодове, а зеленчуците –  57%. През последната година четири от най-големите търговски вериги у нас са изкупили повече от 111 000 тона плодове и зеленчуци от български производители.

Форумът ще предложи дискусии за пазарния потенциал в Европа; най-новите сортове плодове и зеленчуци, разработени от водещи италиански и холандски звена; за успешните модели в оранжерийното производство; перспективите пред отглеждането на череши и сливи за преработка; както и отглеждането на лешници като бизнес алтернатива.

Събитието се организира от Фондация ИнтелиАгро с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия.

Страната се нарежда на осмо място по износ и на девето –  по внос сред търговските партньори на България.

Участието в InteliFresh 2020 е само с предварителна регистрация на  www.agroevents.eu до 27 януари.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"