fbpx

Отделени са още 11 млн. лв. за ремонти на учебни заведения

Близо 8 млн. лв. са отделени за ремонт и ново обзавеждане на седем общински и държавни професионални гимназии в областта на селското стопанство и технологиите.

Те ще бъдат обновени и преоборудвани със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която е управлявана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Управляващият орган на програмата пусна за публично обсъждане  проект за изменение на процедурата „Подкрепа за професионалните училища в Република България” по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“, по която се осигуряват допълнителните средства. 

Четири от професионалните гимназии са с направление ветеринарна медицина, горско стопанство и растениевъдство и животновъдство.

С проекти  могат да кандидатстват общините Берковица – за  Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“,  Елхово – за Професионална Гимназия по Механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара“, Нови пазар  за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство и община Лозница –за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски“. 

Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика, Банско.

Предложения и коментари могат да се изпращат в срок до 17:30 ч. на 16.01.2020 г.

За публично  обсъждане  е публикуван и проект за изменение на процедурата „Подкрепа за висшите училища в Република България ” по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 

Целта е да бъде поканен да кандидатства Тракийският университет – Стара Загора. Той е определен по процедурата като първи резервен проект.

Предложения и коментари могат да се изпращат в срок до 17:30 ч. на 16.01.2020 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"