fbpx

Total събира разработчици за дигитална фабрика

total

Цифровата фабрика ще предлага решения за проектиране, оценка, наблюдение и контрол на цяла производствена система, базирана на 3D CAD, симулация, база данни и компютърни мрежи.

Total обяви плановете си за откриване на цифрова фабрика в Париж в началото на 2020 г., която ще събере до 300 разработчици, анализатори на данни и други експерти, за да ускори дигиталната трансформация на групата. Целта е създаване на стойност във всичките бизнеси на компанията. Това пише в октомврийския си брой CBBSS Infoletter on Oil&Gas.

На дигиталната фабрика ще бъде възложена задачата да разработи цифрови решения. Total трябва да подобри дейността си както при наличностите и при разходите, да предлага нови услуги на клиентите, по-специално в областта на управление и контрол на потреблението на енергия, да разшири обхвата на компанията до нови разпределени енергии и да намали въздействието върху околната среда.

Амбицията на петролната компания е да генерира за пет години до 1,525 милиарда долара стойност годишно чрез допълнителни приходи и намаления на оперативни или инвестиционни разходи.

„Убеден съм, че цифровите технологии са критичен двигател за постигане на целите ни за високи постижения във всички бизнес сегменти на Total. Дигиталната фабрика ще служи като ускорител, който ще позволи на групата да внедрява системно персонализирани цифрови решения. Изкуственият интелект (AI), Интернет на нещата (IoT) и 5G революционизират нашите индустриални практики и ние ще имаме ноухау в Париж, за да ги интегрираме в нашия бизнес възможно най-рано. Дигиталната фабрика също ще привлече новия талант, който е от съществено значение за бъдещето на нашата компания “, казва Patrick Pouyanné, председател и главен изпълнителен директор на Total, по време на конкурса за най-добър разработчик на Франция.

Под ръководството на Frédéric Gimenez, главен директор за дигитализацията и ръководител на проекта за дигиталната фабрика, екипите ще работят с оперативен персонал от различни бизнеси на Total в сграда от 5 500 квадратни метра в центъра на Париж.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"