fbpx

Тръмп и Мелания с Covid-19, влизат в карантина

Президентът Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп са с положителни тестове за коронавирус, съобщи самият президент в Туитър, цитиран от CNN.

Тръмп уточнява, че заедно с първата дама вече са в карантина. „Ще преминем това ЗАЕДНО“, заявява той.

Заразяването най-вероятно е станало от негов сътрудник, който по-рано е дал положителна проба и наскоро е пътувал с президента няколко пъти, включително на дебата в Кливланд във вторник, бил е забелязан да се качва и на борда на президентския хеликоптер, заедно с няколко други най-близки помощници на президента – Джаред Кушнер, Дан Скавино и Николас Луна – като никой от тях не е носел маска. Тръмп заедно с тях се е отправял към предизборен митинг в Минесота.

Преди време прессекретарят на Белия дом определи Тръмп като „най-тестваният човек в Америка“, който не рискува да разпространи вируса сред другите. Тръмп обаче, в характерния си стил опроверга това.

Междувременно пазарът реагира на новината, като американските фючърси потънаха, предава Ройтерс.

Всичко това се случва в разгара на предизборната кампания в САЩ, само месец преди вота на 3 ноември.

По време на първия дебат с опонента си Джо Байдън във вторник, двамата бяха в близост и без предпазни средства. Това означава, че и в екипа на бившия вицепрезидент са притеснени и ще трябва да направят тестове на всички, включително на семейство Байдън.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"