fbpx

Валентин Златев вече е извън „Лукойл-България“

От 10 август тази година Валентин Златев вече не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“, съобщи бТВ.

От пресцентъра на „Лукойл-България“ са потвърдили, че Златев не е и председател на Контролния съвет. Той е излязъл от компанията, но не се уточнява дали това е по негова молба или не.

Валентин Златев бе генерален директор на „Лукойл България“ от 2000 г. до 19 април 2019 година. Тогава при изненадваща рокада в компанията бе назначен за председател на Контролния съвет, а поста му пое Булат Субаев.

През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Същия месец с писмо до медиите той отхвърли твърденията, че е чат от „олигархията на прехода“, както и че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

„В тeчeниe нa 20 гoдини cъм бил мeниджъp нa eдни oт нaй-ycпeшнитe бългapcĸи пpeдпpиятия, инвecтиpaли нaд 3.6 млpд. дoлapa в Бългapия. Зa тoзи пepиoд тe ca внecли в xaзнaтa пpeĸи и ĸocвeни дaнъци зa нaд 21 млpд. дoлapa, paзĸpили ca пpяĸo или чpeз cвъpзaни c тяxнaтa дeйнocт пpoизвoдcтвa нaд 13 000 paбoтни мecтa и винaги ca cпaзвaли cтpиĸтнo вcичĸи зaĸoни“, написа тогава Златев по повод изĸaзвaния нa пpeдceдaтeля нa HФCБ Baлepи Cимeoнoв и дeпyтaти oт ГEPБ, че е следващият оригарх в списъка на прокуратурата.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"