fbpx

Управляващата коалиция провали извънредното заседание на парламента

Провали се извънредното заседание на парламента, свикано по искане на БСП.

Отсъствието на депутатите от управляващата коалиция – ГЕРБ и патриотите, остави пленарната зала без кворум, като се регистрираха едва 78 народни представители, от БСП и ДПС.

Дневният ред предполагаше обсъждане на проект за актуализация на бюджета с оглед необходимите мерки за преодоляване на кризата от пандемията на Covid-19. Аргументите на вносителите от опозицията са, че правителството по собствено усмотрение раздава огромни пари без никаква санкция от парламента.

По втората точка от дневния ред трябваше да бъдат изслушани премиерът Борисов и вътрешният министър Терзийски за побоищата по време на сбирката на ГЕРБ в София Тех Парк.

На брифинг в НС БСП обяви, че управляващите са извършили ритуално самоубийство от страх. Обсъжда се в момента дали левицата ще поиска свикване на второ извънредно пленарно заседание.

Коментира се също така, че поведението на управляващите не кореспондира с речта на Борисов от сбирката на ГЕРБ, когато премиерът обяви, че оставка не може да бъде подадена, тъй като парламентът имал да върши много работа и да приема важни за страната решения.

От сутринта около сградата на НС са се събрали множество протестиращи, които хвърлят яйца и домати по фасадата на парламента. Една от вероятните причини управляващата коалиция да бойкотира заседанието е да „се спаси“ премиера от появата му пред протеста.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"