Новият Cardano е факт, а с него и мечтата за свят без CEO и президенти

Новият Cardano е факт, а с него и мечтата за свят без CEO и президенти

Cardano е навсякъде по новините и то съвсем справедливо. Проектът току-що успешно стартира Alonzo Hard Fork Combinator (HFC), с него идват и възможностите за интелигентни договори за мрежата, което би довело до условия за изграждане на цял нов свят на децентрализирани финанси в мрежата. Това е мечтата на основателя Чарлз Хоскинсън през последните четири години.

Той предпочете Twitter, за да отпразнува този монументален подвиг, който нарече новата ера на Кардано. „Утре е големият ден! Навлизаме в нова ера на Кардано “, пише в туита. Общността реагира, като отговорите на туита съдържат както подкрепа, така и въпроси от общността.

В отговор на прекалено оптимистичен свой привърженик, Хоскинсън направи изненадващо разкритие. Туитът поздравява основателя за надстройката на Cardano, но сочи Хоскинсън като „бъдещ POTUS 2032“. Тогава Хоскинсън отговори, че няма желание да бъде президент, тъй като няма вкус към политиката и добави, че смисълът на кариерата му всъщност е да премахне нуждата от президенти и изпълнителни директори.

Не е съвсем ясно как Хоскинсън планира да премахне напълно нуждата от президенти и изпълнителни директори, но изявлението е прието добре от поддръжниците на общността, които продължават да приветстват основателя като истински лидер.

Интелигентните договори най-накрая са реалност в мрежата на Cardano. Разработчиците, които са се трудили неуморно през последните четири години по проекта, най-накрая стигнаха до финалната линия. Докато целият екип празнува края на един проект, той въвежда началото на друг. Тъй като интелигентните договори функционират както се очакваше и разработчиците се подготвят да пуснат своите децентрализирани приложения (DApps) в мрежата, екипът зад Cardano подготвя да се заеме с още по-голям проект.

Най-важният приоритет сега е да се поддържа сигурността на проекта с всички нови разработки, които се случват в мрежата. Това включва гарантиране, че екосистемата е достатъчно безопасна, за да могат потребителите да търгуват. Като същевременно поддържа благоприятна за разработчиците среда, върху която да се надгражда.

Cardano също може да се похвали със здрава NFT екосистема, с над 780 000 токена, сечени до момента и повече от 19 000 политики. Стартирането на HFC подготвя Cardano да се срещне с други водещи децентрализирани финансови платформи.

***
по материали на Newsbtc.com
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"