Shiba inu сред криптозвездите на 2021-ва

Shiba inu сред криптозвездите на 2021-ва

Вдъхновената от dogecoin криптовалута shiba inu, регистрира 30% ръст в началото на седмицата, след като Kraken, една от най-големите борси, пусна монетата.

Според данните на CoinGecko монетата мийм е нараснала с 28,2% за 24 часа, за да достигне 0,00005022.

Шиба ину стартира през август 2020 г. като копие на монетата dogecoin, оригиналната криптовалута на миймовете, и нарасна около 80 000 пъти в стойността си тази година, което я прави една от криптозвездите на 2021 г.

Преди обявлението на Кракен, монетата беше подложена на натиск заедно с други криптовалути, включително биткойн, който понижи стойността ѝ, тъй като загрижеността нараства относно икономическото въздействие на ковид варианта Omicron, който за първи път беше идентифициран в Южна Африка в края на миналата седмица.

Kraken обяви в блог публикация в понеделник, че ще започне да предлага шиба ину на следващия ден. Монетата вече може да се търгува спрямо щатски долари и евро, а минималната търгуема сума е 50 000 шиба ину.

Общността на шиба ину очакваше монетата да бъде листвана на борсите и хората дори отправиха петиция към платформата за търговия на дребно Robinhood да листне монетата. Петицията вече има над 540 700 подписа.

Shiba Inu е класически мийм токен, така че можем да очакваме бързи възходи и спадове на цената му, както и колебания с огромна амплитуда“, коментира Зак Хорн, вицепрезидент на ADAcash, проект за награди в мрежата на Cardano.

По-нататъшната цена на монетата ще бъде повлияна от няколко фактора, един от които е листване на големи борси, като Robinhood. Ако те започнат да поддържат shiba, тогава може да видим нови ценови рекорди. Въпреки това съществува голям риск борсите да бъдат подложени на натиск от регулаторни органи, чиято позиция по отношение на такива монети обикновено е недвусмислена“, добавя Хорн.

Освен решението на Кракен за shiba inu, крипто кит с прякор Гимли купи 24,8 милиарда SHIB жетони в понеделник, на стойност около 1 милион долара, според Whale Stats. Сега портфейлът съдържа 273,9 милиарда шиба ину на стойност около 13,8 милиона долара.

Последният път, когато shiba inu достигна рекорден връх, стана ясно, че кит е закупил 276,6 милиарда токени. Не след дълго монетата загуби една пета от стойността си за един ден, след като данните показаха, че вторият по големина кит шиба ину е преместил токени на стойност 2,3 милиарда долара от портфейла си по-рано през ноември, което предизвика загриженост за високата концентрация на монети в много малко ръце.

„Но рискът от големите притежатели може да бъде по-малък, отколкото мнозина се смятат“, коментира Хорн.

Вярвам, че рискът от масово източване на монети от китове е преувеличен. В исторически план големите инвеститори са по-търпеливи от търговците на дребно и инвестират повече пари, но за по-дълго време„, заключава той.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"