fbpx

Стадион „Българска армия“ и комплекс „Панчарево“ оценени за 23,3 милиона лева

Оценката на стадион „Българска армия“ и тренировъчния комплекс „Панчарево“, изготвена от вещите лица инж. Йордан Найденов, инж. Борислав Савов и Валентин Василев, е 23 310 700 лв. Тя е вписана в Търговския регистър, съобщиха от спортното министерство.

Дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД и „ПФК ЦСКА“ ЕАД са в готовност да пристъпят към следващия етап на реализиране на проекта за цялостната реконструкция и изграждане на нов спортен обект от национално значение на мястото на стадион „Българска армия“. За това кабинетът взе решение на 23 октомври 2019 г.

Проектът ще се осъществи от новоучредено търговско дружество „Спортни имоти Българска армия“ АД, в което „Сердика спортни имоти“ ЕАД и „ПФК ЦСКА“ ЕАД, чрез посочено от него дружество „Арена ЦСКА“ ЕООД, ще встъпят с равни вноски и права.

„Арена ЦСКА“ ЕООД участва с парична вноска, равна на стойността на непаричната.

Предстои подписването на учредителните документи на дружеството и внасянето им за вписване в търговския регистър, както и изчистване на задълженията за двата имота към държавата.

Едновременно с учредяване на новото дружество „Спортни имоти Българска армия“ АД се прекратяват и наемните отношения между „Сердика спортни имоти“ ЕАД и „ПФК ЦСКА“ ЕАД за двата имота.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"