fbpx

Безос продаде акции на Amazon за $2 млрд.

Джеф Безос е продал акции на своята компания Amazon Inc. за близо 2 млрд. долара през последните няколко дни, според публикувани финансови документи, съобщава БНР.

През миналия август Джеф Безос продаде акции на Amazon за близо 3 милиарда долара, точно когато гигантът в електронната търговия претърпя най-лошия си период на загуби от последните 13 години.

Въпреки че не е ясно къде точно отиват парите от продадените акции, през 2018 година Джеф Безос заяви, че влага около 1 милиард долара от личните си средства на година в частното си космическо начинание – Blue Origin.

Според индекса на милиардерите на Bloomberg, Джеф Безос остава най-богатият човек в света с притежаваните от него 127 млрд. долара.

В петък и понеделник основателят и изпълнителен директор на Amazon е продал 905 456 акции на обща стойност 1,84 милиарда долара, според данни от Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC). Търговията с акции съвпадна с обявените от Amazon резултати за четвъртото тримесечие на 2019-а година, отчитащи тримесечна печалба от над 3 милиарда долара.

Във вторник акциите на Amazon поскъпнаха с 2,27%, като пазарната капитализация на компанията надвиши за пръв път гросмайсторското ниво от 1 трлн. долара при затварянето на Уолстрийт. Така тя се превърна в четвъртата компанията от елитния технологичен кръг, в който вече членуват Apple Inc., Microsoft Corp. и компанията-майка на Google – Alphabet Inc., добавя още БНР.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"