fbpx

Apple разширява позиците си в Индия, сглобява там iPhone SE 2020

Apple започна сглобяването на смартфона от второ поколение iPhone SE 2020 в Индия в сътрудничество с Wistron в Бангалор. Това съобщи Hindustan Times във вторник.

Според изпълнителния директор на Apple Тим Кук производството в Индия е един от основните приоритети на компанията.

„Мисля, че Индия е много важен пазар в дългосрочен план. Това е предизвикателен пазар, но ние научаваме много. Компанията започна производство на iPhone SE 2020, което е много важно за укрепване на позициите на Apple в Индия“, каза той.

Според Hindustan Times, Apple поръчал на един от своите доставчици в Китай да прати части за iPhone SE в Индия, където първото поколение iPhone SE се е произвеждало до 2019 година. Това ще позволи на американската компания да избегне плащането на 20% мито върху вноса на готови клетъчни устройства.

Цените на дребно за базовия модел смартфони в Индия са 560 долара. В САЩ цените за бюджетен смартфон достигат 399 долара, а телекомуникационните оператори го продават с отстъпка.

Представянето на iPhone SE 2020, който стана най-достъпното от всички средства за комуникация на американската компания, се състоя на 15 април.

Вградена памет, в зависимост от цената, достига до 64, 128 и 256 GB. Външно той е подобен на iPhone 8 и се предлага в черен, бял и червен цвят.

Apple също планира да сглоби своя нов водещ телефон iPhone 12 в Индия от средата на 2021 година, съобщава ТАСС.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"