fbpx

BaFin предупреждава за български брокер на криптовалута

Германският федерален орган за финансов надзор (BaFin) е заявил, че българският брокер 5 Capital предлага на европейските инвеститори т.нар. „Договори за разлика“ (CFD), за които се твърди, че включва експозиции в криптовалута. Това съобщава уебсайтът financemagnates.com, цитиран от БНР.

CFD е споразумение между две търгуващи страни за обмяна на разликата между текущата стойност на даден актив и неговата стойност в момента на покупката/продажбата.

Борсите за криптовалути в Германия са длъжни да кандидатстват за лиценз пред BaFin до края на 2019 година. Така ще се спазят новите разпоредби за борба с изпирането на пари, приети от немския финансова регулатор.

Според информацията, BaFin е все по-внимателен по отношение на криптовалутната индустрия, като издава редовни предупреждения на инвеститорите за потенциалните рискове, свързани с търговията с биткойн.

Въпреки че компания 5 Capital е базирана извън България, тя ще трябва да кандидатства за лиценз и да бъде в пълно съответствие с изискванията на немският финансов регулатор до края на годината, за да продължи да работи в Германия.

От BaFin посочиха, че фирмата привлича клиенти, използвайки уебсайт, управляван от нейната компания-майка 21TEX.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"