fbpx

Борисов за Радев: Изгодно е да атакуваш правителството – ние сме беззащитни

Малко след като президентът Радев обяви, че снема доверието си от правителството, премиерът Борисов пристигна на инспекция на строежа на водопровода, който трябва да снабдява перничани с вода.

„Имаме хиляди поговорки за първия, който напада. Аз не съм нападнал никого. Не той ни е дал властта, не той ни е дал да управляваме“, заяви премиерът по повод изявлението на държавния глава.

Според него – тъй като е опасно да се атакува прокуратурата, затова Радев си търси друг враг – „Той иска да отклони атаката към мен и правителството, защото му е по-изгодно. Защото ние сме беззащитни – можеш да говориш, каквото си искаш“, коментира още премиерът.

Борисов определи стореното от Радев като пряка намеса в независимостта на властите. „Точно обратното на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира по такъв начин едно управление от няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин“, отбеляза лидерът на ГЕРБ и припомни, че само преди няколко дни президентът Радев е посочил пред чуждестранните дипломати, че България води изключително балансирана, стабилна политика на Балканите, в региона, в света.

Попитан какъв е смисълът на изказването на Радев, министър-председателят го определи като чисто политическо, като заявка или за партия, или за нещо ново и търсене на враг. „Избрал е да е разединител на нацията“, добави Борисов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"