fbpx

Президентът Радев сне доверието си от кабинета „Борисов 3“

Държавният глава Румен Радев обяви, че от днес снема доверието си от правителството. Това той направи в обръщение към нацията от Гербовата зала на Дондуков 2, в присъствието на вицепрезидента Йотова, съветниците си и медии.

Румен Радев бе кратък и лаконичен, като заяви, че е налице организирано настъпление срещу гражданските свободи.

Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищението, методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции, посочи още държавният глава.

По думите му законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване, посочи още Радев.

Той открои водната криза в Перник, скандалът с горенето на боклуци и „тихомълком“ внесените промени в Закона за БНБ, касаещи валутния борд.

Институциите призвани да бъдат независими и да отстояват закона го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите, изтъкна още президентът в обръщението си към нацията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"