fbpx

Цените на петрола още надолу, търсенето трудно се възстановява

Цените на петрола паднаха в сряда на фона на опасенията, че търсенето на гориво в САЩ може да не се възстанови толкова бързо, колкото се очакваше.

Задържаните преговори за икономически стимули засенчиха влиянието от спада на американските петролни резерви.

Фючърсите за суров петрол Brent паднаха с 0,81% до 45,09 долара за барел тази сутрин, а на WTI – с 0,7% до 42,59 долара за барел.

„Загрижеността за търсенето оказва натиск върху цената на петрола, икономическите стимули в САЩ все още не се виждат, а търговските преговори между САЩ и Китай се отлагат“, казва Хироюки Кикукава, директор на научните изследвания в Nissan Securities, цитиран от Ройтерс.

Не се планират нови търговски преговори на високо равнище между САЩ и Китай, съобщи вторник шефът на Белия дом Марк Медоуз.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по-рано по време на посещение в Юма, Аризона, каза пред репортери, че е отложил среща, насрочена за 15 август, за да оцени прилагането на търговското споразумение, подписано с Китай през януари, тъй като е недоволен от това как Пекин е реагирал на пандемията.

„Въпреки това, загубите бяха ограничени от положителни новини, сред които спад в запасите на петрол в САЩ“, каза Кикукава, прогнозирайки, че цените ще останат в тесен диапазон на фона на смесени сигнали.

Запасите от петрол намаляха с 4,3 милиона барела до 512 милиона през седмицата, приключила на 14 август, докато анализаторите очакваха те да се свият с 2,7 милиона барела.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"