fbpx

Вече е възможна електронна справка за ревизиите на НАП

На Е-портала на НАП вече е публикувана нова електронна услуга „Справка за възложените проверки и ревизии“. Достъпът е свободен.

Справката за възложените проверки и ревизии, генерирана от информационната система на НАП, може да бъде получена на място в териториалните дирекции и офиси след предоставяне на уникален идентификационен код (УИН) на проверката/ревизията – получава се след назначаването й, и идентификационен номер на лицето.

За обекти, при който няма данни за идентификатор на лицето, се допуска въвеждане само на  уникален код на проверката.

Достъп се получава и след подаване на електронна заявка за Е-услуги на портала на НАП, съдържаща УИН на проверката или ревизията, а също ЕГН, БУЛСТАТ или ЛНЧ на лицето.

Чрез получената информация лицето може да се увери, че проверката е истинска, а не е обект на злонамерени действия, подробно да се запознае с вида и обхвата на ревизията, срока, екипа и описание на производството и да получи богата допълнителна информация за законовата рамка на контролните производства.

Новата услуга ще осигури по-голяма прозрачност на действията, извършвани от дъничните органи и ще информира максимално проверяванети лица, съобщават от НАП.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"