fbpx

Как да сме енергийно независими?

В момента хората, които искат да инсталират системи за производство на енергия от възобновяеми източници за собствени нужди, минават през дълъг и труден от законова, бюрократична и техническа гледна точка процес.

Експерти ще се опитат да дадат отговор на много въпроси по време на форума „Как да сме енергийно независими?“, който ще се проведе на 21 ноември във Френския институт. Събитието е организирано от „Грийнпийс“ – България в партньорство с Бюрото на Европейския парламент в България.

Целта е да се насърчи енергийната независимост на отделните граждани и производството на енергия от възобновяеми източници.

Улесняването на този процес и децентрализацията на енергийната система могат да спомогнат за справянето с енергийната бедност и със замърсяването на въздуха, както и да допринесат за стабилността на енергийната система и за националната енергийна сигурност.

Използването на повече възобновяеми източници е и мярка за намаляване на вредните емисии и справяне с климатичните промени.

Форумът ще се състои от две части – представяне на тенденции и добри практики по темата и дискусия  с въпроси и отговори.

Модератор е Славчо Нейков, който има близо 30 години опит в енергийния сектор, а в момента председател на УС на Института за енергиен мениджмънт.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"