fbpx

Новостите в ядрените технологии представят в Русе

ядрени технологии, квантова комуникация

Новостите в ядрените технологии, безопасността и надеждността на реакторите ВВЕР, извеждането от експлоатация на ядрени съоръжения, нуклеарната медицина, радиационната защита на околната среда – това са част от темите на тазгодишната международна конференция „Ядрената енергия за хората”.

В събитието участват български и чуждестранни учени и експерти, представители на национални и международни организации.

Форумът, организиран от Българското ядрено дружество (БЯД), съвместно с Европейското ядрено дружество и с подкрепата на Български атомен форум и „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, се провежда от 4 до 7 ноември в Русе, предаде БГНЕС.

В програмата е включено представяне на Европейския закон за радиоактивните отпадъци, както и на правилата при изграждане на нови ядрени мощности.

 Сред темите е мащабният проект за „Изграждане и развитие на Център за компетентност “Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска”, в чието разработване участва Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българската академия на науките.

Ще бъде представена програмата на Професионалната гимназия по ядрена енергетика в град Козлодуй “Игор Курчатов“. В конкурса „Най-добър доклад на млад специалист” ще бъдет наградени отличените презентации.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"