fbpx

Дигитализация по време на пандемия обсъждат на Robotics Strategy Forum 2020

Умните фабрики, колаборативните роботи и дигитализацията по време на пандемия са сред ключовите теми на Robotics Strategy Forum 2020.

Форумът ще се проведе на 22 октомври, в София Тех Парк – сграда Инкубатор. Организиран е от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА).

Въпросите за 5G, ролята на роботите в отделни сектори, кои са иновациите, внедрявани у нас и на световно ниво ще съберат на едно място експерти, компании и публичен сектор в областта на роботиката, автоматизация и технологично-иновативното развитие.

От 9:00 до 17:00 ще има специална експо зона, разположена в сграда Инкубатор, в която ще може да се разгледат различни видове индустриални и образователни роботи.

Заради пандемията лекциите ще се излъчват онлайн на страниците на ПАРА във Фейсбук и YouTube. Дискусионните панели ще се проведат на английски език.

По време на събитието ще бъдат дадени отговори на въпросите: Къде се намира България спрямо автоматизацията в Румъния и Сърбия? Какви технологии биват внедрени в една умна фабрика? Каква е ролята на R&D центровете в производството? Следващата технологична революция – 5G или Wi-Fi6?

Основни спонсори на събитието са „Фесто“, „FANUC“, и “Schneider Electric България”. Партньор на тазгодишния форум е Американската търговска камара в България. Събитието е подкрепено още от БСК, Иновативна София, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Експортен хъб България.

Тази година Robotics Strategy Forum 2020 е фокусиран върху ролята на роботиката и общата картина на Балканите, както и как COVID-19 повлия на решенията за автоматизация на локалните предприемачи.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"