fbpx

Комисията по хазарта взе лиценза на Еврофутбол за три месеца

Държавна комисия по хазарта (ДКХ) по време на днешното си заседание реши да отнеме за срок от три месеца лицензиите на „Еврофутбол“ ООД.

Дружеството има издадени разрешения за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

В тримесечен срок „Еврофутбол“ ООД трябва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения, се казва в решението на Комисията.

В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка – временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

През февруари фирмата получи акт за дължими данъци в размер на почти 329 млн. лв.

Това е поредната компания, свързана с избягалия от България хазартен бос Васил Божков, която затваря врати.

Парадоксът в този случай е, че отнемането на лицензите на „ЕВРОФУТБОЛ“ фактически пречи на дружеството ни да изплати каквито и да било задължения към държавата (дори и хипотетично такива да съществуваха)

писмо на Еврофутбол до медиите

След близо 27 години съществуване ще бъде принудително унищожен първият лицензиран частен хазартен оператор в България, се казва в писмо на „Еврофутбол“ ООД до медиите:

От началото на 2020 г. активно се води битка за това българският бизнес по отношение на спортните залагания да бъде поднесен на тепсия на други хазартни оператори, предимно чуждестранни и онлайн, които, според сега действащата законова уредба, нямат право да осъществяват наземна хазартна дейност. Вече десетки хиляди граждани, ангажирани с хазартните компании, бяха лишени от прехраната си, а държавата се лиши от стотици милиони приходи годишно.
Ще бъдат унищожени източниците на доходи на близо 800 букмейкърски пунктове, които се стопанисват от самостоятелни юридически лица в цялата страна и са малък семеен бизнес.
Над 2300 физически лица, пряко свързани с организирането и провеждането на игрите, ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безработни.
Повече от 100 търговски партньори на „ЕВРОФУТБОЛ“ ще загубят източник на приходи. Българският държавен бюджет ще бъде лишен от милиони левове ежемесечни приходи, които иначе биха били използвани в полза на обществото ни.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"