fbpx

„На кантар“ избраха Емил Димитров-Ревизоро за министър на екологията

Народното събрание освободи досегашния екоминистър Нено Димов и избра за негов наследник депутата от „Обединени патриоти” Емил Димитров-Ревизоро.

Водната криза в Перник стана причина за оставката на Нено Димов, а кандидатурата на Емил Димитров беше утвърдена на коалиционен съвет на управляващите във вторник.

Ревизоро беше избран буквално на кантар – “за” гласуваха 111 народни представители, “против” – 96 депутати, без въздържали се.

От „Воля” обявиха, че няма да участват в гласуването.

БСП гласува против, а Кристиан Вигенин попита защо само Нено Димов е „на топло в ареста”, а други като регионалния министър Петя Аврамова, са си на „топло у дома”.

От ДПС също заявиха, че няма да подкрепят предложението Емил Димитров – Ревизоро да оглави МОСВ.

Според Павел Шопов от “Атака” се неглижира един от супер проблемите на екологията и опазването на околната среда, а именно вносът на боклуци от чужбина в България. От „Атака” искат мораториум върху вноса на отпадъци.

Кой е Емил Димитров-Ревизоро, който вече си спечели нов прякор – Язовиро?

Роден е на 20 февруари 1962 г. в Перник. Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци като хореограф, сочи справка на omda.bg.

Поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист. Успоредно с това завършва Висшия икономически институт.

Има няколко следдипломни квалификации – по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител.

Популярност придобива като финансов ревизор и оттам е широкоразпространеният му прякор Ревизоро. В Министерството на финансите постъпва през 1992 г.

През 1997 г. е определен за ревизор на годината заради зърнената афера на кабинета Виденов.

Напуска Държавен финансов контрол и ръководи Гражданско обединение за борба срещу корупцията към Движение Гергьовден.

През 2001 г. – след юнските парламентарни избори, спечелени от Национално движение Симеон Втори, е назначен за началник на Дирекция „Митници“ в правителството на Сакскобургготски, но впоследствие е освободен от поста.

Депутат е в 43 НС от Варна (Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО).




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"