fbpx

Ниската доходност на американските ДЦК натиска долара

Доларът попадна под натиск в четвъртък, тъй като ниската доходност на държавните облигации на САЩ и перспективата за по-нататъшно облекчаване на паричната политика възпрепятстваха покачването на валутата. Опасенията за вируса подкрепиха безопасна йена, съобщи Ройтерс.

Доходността по 10-годишните държавни облигации на САЩ е малко над 1%, докато фючърсите показват 50 процента шанс, че Фед ще намали лихвите с още половин пункт до юли.

Еврото тази сутрин се търгуваше без отчетлива динамика на нивото от 1,11 долара.

„Продължаващият спад на доходността на държавните облигации в САЩ и увеличената нестабилност продължават да причиняват свиване“, казва Рей Атрил, ръководител на валутната стратегия в National Australia Bank.

„Ако приемем, че Фед ще извърши още намаления през следващия месец или два, включително на срещата между 17 и 18 март, тогава в краткосрочен план можем да очакваме, че доларът вероятно ще покаже слабост.“

В същото време опасенията за разширяващото се икономическо въздействие от коронавирусната епидемия изтласкаха сигурната йена. Японската валута се повиши с 0,2% до 107,36 спрямо долара.

Междувременно паундът остана стабилен и се търгуваше за около 1.2877 долара.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"