fbpx

Цените на петрола пак надолу заради препълнени складове

Цените на петрола паднаха в понеделник сутринта на фона на признаците за бързо запълване на световните складове.

Това засилва опасенията, че съкращаването на производството няма да бъде достатъчно, за да компенсира напълно срива в търсенето поради пандемията на коронавирус.

Американските петролни фючърси доведоха до спад поради опасения, че трезорът в Кушинг, Оклахома, може скоро да се запълни, съобщи Ройтерс.

През седмицата, приключваща на 17 април, запасите от нефт в САЩ нараснаха до 518,6 милиона барела, близо до историческия връх от 535 милиона барела, достигнат през 2017 г.

Юнските фючърси на американския лек петрол WTI потънаха с 11,33% до 15,02 долара за барел тази сутрин, докато Brent спадна с 3,73% до 20,64 долара за барел.

Инвеститорите на дребно бяха объркани миналата седмица, когато цената на майските фючърси на WTI падна на минусова територия за първи път в историята, тъй като финансовите търговци се опитаха да избегнат приемането на доставки.

Снижаването на цените през юни може да бъде предизвикано от преминаването на инвеститорите към доставки по-късно през годината, коментира Тони Нунан, старши мениджър на риска в Mitsubishi Corp в Токио.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"