fbpx

Ремонтират пътя между Враца и Монтана с 2,8 млн. лева

С 2,8 млн. лв. Агенция ”Пътна инфраструктура” ще ремонтира догодина  три километра участък от първокласния път между Монтана и Враца, който е в особено лошо състояние.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол.

Отсечката е част от направлението Видин – София. Движението е интензивно и трафикът, особено тежкотоварният, нанася сериозни щети на инфраструктурата.

С реализацията на стратегическия проект за модернизация на пътя Видин – Ботевград ще се решат множество проблеми в Северозападна България.

Ще бъде изградено високоскоростно трасе, включващо и обходни пътища на редица населени места. Строително-монтажните работи на отделни обекти него вече стартираха.

За поддържане на състоянието на пътя е направено изравняване на банкети, ремонт на отводнителни съоръжения и ландшафтни мероприятия, полагане на хоризонтална маркировка, монтиране на нови пътни знаци и ограничителни системи, за които са вложени 576 хил. лв.

През миналата година е изпълнен и основен ремонт на мост над р. Ботуня на стойност 678 658 лв. До края на годината ще бъдат направени частични ремонти в участъци от с. Краводер до обходния път на Враца. През този месец е ремонтирана настилката и е положена маркировка в участък от около 600 м на обходния път на Монтана.

До 30 юни догодина Агенция „Пътна инфраструктура“ ще получи допълнителни 55 млн. лв. за  рехабилитация на шест участъка от републиканската пътна мрежа.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"