fbpx

Tesla възобновява работата на завода за акумулатори в Невада

Американската автомобилна компания Tesla реши да възобнови работата на завода за акумулатори за електрически автомобили в Невада, който преди това беше временно затворен поради коронавирус.

Това съобщи във вторник новинарският портал The Verge, позовавайки се на вътрешно корпоративно писмо.

Според него началникът на кадровия отдел на завода в Северна Америка е изпратил писмо на служителите, в което ги уведомява „за връщане към производството“.

„Разработихме подробна програма, която ще ви позволи да се чувствате в безопасност на работното място“, се казва в писмото. Компанията ще осигури на служителите защитна екипировка, както и ще пусне допълнителни автобуси, които да ги превозват до работното място със социално разстояние.

Тези служители, които се страхуват да се върнат на работа поради риска да се заразят с коронавирус, могат да останат у дома, но вече няма да могат да очакват доходи.

Властите все още не са коментирали решението на Tesla. По-рано губернаторът на Невада Стив Сисолак обяви отслабването на карантинните мерки в държавата и възобновяването на няколко предприятия, припомня ТАСС.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"