fbpx

Укрепват пътя за Рилския манастир, без машини по време на празниците

Започва укрепването на срутищата в 250-метровия участък при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За да не се затруднява трафикът към Светата обител, строителни дейности няма да се извършват след 13 ч. в петък и в почивните дни – събота и неделя, както и на официални празници.

За безпроблемното преминаване на моторните превозни средства е въведена временна организация за движение. Трафикът ще се пропуска чрез светофарна уредба, а при необходимост ще се регулира от сигналисти за интервали не по-големи от един час.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч, тъй като преминават през участък в ремонт.

Укрепителни дейности се извършват от „Автомагистрали“ ЕАД. Техническият проект предвижда в 250-метровия участък от км 27+600 до км 27+850 да се изгради укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло и то да бъде подсилено.

Ремонтните дейности предвиждат възстановяване на пътната настилка, както и пълно изграждане на пътната конструкция в дестабилизирания участък. Той ще бъде с нова мантинела и маркировка.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"