fbpx

Увеличават се случаите с Ковид-19 у нас, но и тестовете са повече

Открити през последното денонощие у нас са 79 случая с Ковид-19, което е с 46 повече от ден по-рано. Но са направени 2776 PCR теста, а това е повече с 2210 теста.

Така заболеваемостта за деня е 2,84%, след като вчера сутринта бяха отчетени 5,83%.

Изводът е, че потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи над два пъти като абсолютна стойност на дневна база, но като процент на заразяемост намаля повече от двойно заради значително по-обширното тестване.

Има и 8 починали пациенти и така броят на хората с летален изход вследствие инфекцията е вече 207.

Шестима са заразените социалисти. В БСП предприеха тестване на актива, след като се разбра, че дългогодишният депутат Янаки Стоилов се е разболял от коронавирус.

Общинският съветник Николай Николов също е сред инфектираните. Има още 4 положителни проби от изследваните в БСП – София.

Зам.-председателят на Столичния общински съвет и член на Изпълнителното бюро на БСП Милка Христова, която даде положителна проба вчера, е настанена в болнично заведение и се чувства добре. Предстои изследване на хората, които са били в контакт с нея:

В Градския съвет на БСП – София вчера бяха изследвани 70 души.

В Хасково правят тестове на лицата, които са били в най-близък контакт с Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист беше преди дни в родния си град. По-късно той получи симптоми и се оказа, че е бил заразен с Ковид-19.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"