fbpx

Ауди ще съкрати 9500 работни места за пет години

Автомобилната компания „Ауди“ (Audi AG) ще съкрати 9 500 работни места в Германия през следващите пет години. С тази стъпка производителят  планира да спести 6 милиарда евро.

Съкращението е част от програмата за преструктуриране Audi.Zukunft (Бъдеще за Ауди), се казва в съобщение на фирмата, която потвърди информация на немското издание „Ханделсблат“ (Handelsblatt ), съобщи БНР.

В същото време „Ауди“ гарантира, че ще запази работата на 50 000 свои служители в заводите в Инголщат и Некарсулм до 2029 година.

Въпреки планираните съкращения от „Ауди“казват, че ще открият нови 2000 работни места през 2020 година в областта на цифровизацията и електрическата мобилност.

Изпълнителният директор на компанията Брам Шот заяви: „Програмата за преструктуриране Audi.Zukunft гарантира нашия устойчив растеж. В периоди на катаклизъм ние правим „Ауди“ по-гъвкава и по-ефективна компания. Това ще увеличи производителността и ще засили устойчиво конкурентоспособността на нашите немски заводи“.

След новината ценните книжа на Audi AG поевтиняха с 0,5% и се търгуват около 800 евро за една акция на Франкфуртската фондова борса.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"