fbpx

ExxonMobil съкращава 10% от персонала си в Европа

Американската петролна и газова компания ExxonMobil ще съкрати 1,6 хиляди работни места в Европа до края на следващата година заради спада в търсенето, причинено от новата пандемия на коронавирус. За това съобщава Financial Times.

Изданието отбелязва, че предстоящото съкращаване ще засегне една десета от персонала на компанията, нает в европейските страни.

ExxonMobil е сериозно засегнат от ефектите на пандемията. В края на юли компанията заяви, че е претърпяла загуби от близо 1,1 млрд. долара през второто тримесечие на тази година поради по-ниските цени на енергията, причинени от пандемията.

Агенция Bloomberg отбелязва, че загубата на американския енергиен гигант през второто тримесечие е най-голямата в новата й история.

Exxon Mobil е енергийна компания със седалище в гр. Ървинг, щата Тексас, САЩ за добив и преработка на нефт и природен газ.

Към 2012 г. е най-голямата корпорация в света по пазарна капитализация (408,78 милиарда долара) и по приходи (44,88 милиарда долара).

Със своите 37 нефтени рафинерии в 21 страни и общ дневен капацитет 3,921 милиона барела суров нефт Exxon Mobil е най-голямата нефтопреработвателна компания в света.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"