fbpx

Компании инвестират в изграждането на млади предприемачи

До 30 октомври може да се кандидатства във втория сезон на програмата за предприемачи Beyond на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria).

Програмата е насочена към студенти и млади професионалисти, които желаят да развиват иновативни идеи и бизнес модели, в сферите на дигиталните иновации в медицината и здравеопазването, умни градове и общности, суровини, кръгова икономика и устойчивост.

Продължителността на програмата е 8 месеца, като провеждането е смесено онлайн и на място в София. Проектът е подкрепен от международни компании в областите на фармацията, финансите и информационните технологии, като крайната цел е да се достигне до ефективни иновации, които да се превърнат в реален бизнес.

Участниците в програмата преминават през 3 основни фази – образователна, тестова и пазарна. В образователната фаза, начинаещите предприемачи се запознават с доказани методологии за създаване на иновации.

В тестовата част те започват да експериментират с идеите си, така че да открият точната пазарна ниша и бизнес модел.

В края на пазарната част предприемачите създават прототип на продукта/услугата и започват да го предлагат на потенциални клиенти.

В първия сезон на Beyond се отличиха 2 компании, които грабнаха вниманието на инвеститори и бизнес организации. WHISP разработва платформа, насочена към по-лесното интегриране в здравната система на хора, които сменят страната на пребиваване. Компанията бе отличена с награда от Microsoft на европейското състезание за млади предприемачи „JA Enterprise Challenge 2020”, на което домакин бе Гърция.

Втората компания, STS създава суровина от фасове за цигари.

Beyond е пре-акселератор на JA България и дъщерната й компания The Edge: R&BD.

Екипът зад проекта има над 20 години опит в обучението по предприемачество и създаването на иновативни стартъп компании.  Зад организаторите седят партньори като Novartis, Citi Bank, EIT Raw Materials, ITA Group, Oracle Academy, Telelink.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"