fbpx

Disney ще освободи 28 000 служители заради удара от коронавирус

Около 28 000 служители смята да съкрати Walt Disney Co, най-вече в парковете си в САЩ. Увеселителните центрове останаха празни заради ограниченията заради пандемията на коронавируса. Две трети от хората може да останат на намален работен ден.

Disney затвори своите паркове по целия свят, когато новият коронавирус започна да се разпространява тази година.

Всички, освен Disneyland в Калифорния, бяха отворени отново, въпреки че компанията беше принудена да ограничи броя на посетителите, за да има физическа дистанция.

„Взехме много трудното решение да започнем процеса на намаляване на работната сила в нашия сегмент“, заяви Джош Д’Амаро, председател на звеното за паркове, цитиран от Ройтерс.

Той посочи ограничения капацитет на парковете и несигурността относно продължителността на пандемията, които според него са „изострени в Калифорния от нежеланието на държавата да отмени ограничения, които биха позволили Disneyland да отвори отново“.

В писмо до служителите Д’Амаро казва, че ръководството се е опитало да избегне съкращенията чрез намаляване на разходите, спиране на проекти и рационализиране на операциите.

„Въпреки това, ние просто не можем да останем с пълен персонал, докато работим с толкова ограничен капацитет“, казва Д’Амаро.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"