fbpx

Серум намалява концентрацията на коронавируса в кръвта

Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals съобщи, че експериментален серум, базиран на две антитела, намалява концентрацията на новия тип коронавирус в кръвта и има положителен ефект върху симптомите на не хоспитализирани пациенти.

Данните се съдържат в изявление, публикувано във вторник на уебсайта на компанията.

„След месеци на невероятно упорита работа от нашия талантлив екип, ние сме изключително доволни да видим, че коктейлът от антитела REGN-COV2 бързо намалява вирусното натоварване и свързаните с него симптоми при пациенти с COVID-19“, заяви главният изпълнителен директор Джордж Янкопулос в прессъобщение.

Ефектът от лечението се наблюдава при пациенти, които не са разработили свой собствен ефективен имунен отговор.

„Тези резултати предполагат, че коктейлът може да осигури терапевтичен заместител на естествен имунен отговор, каза Янкопулос. Описателният анализ включва резултатите от първите 275 пациенти, включени в експерименталното изпитване за наркотици.

Според Ройтерс компанията възнамерява да обсъди с регулаторите ранните резултати от тестовете, включително със Службата за санитарна инспекция към Администрацията по храните и лекарствата.

В началото на август компанията обяви успешни опити с животни на експериментално лекарство, предназначено да предотврати инфекция с коронавирус и да лекува причиняваната от него болест. Това е серум, приготвен на базата на две антитела срещу коронавирус.

Regeneron Pharmaceuticals през юли обяви, че е получила договор от 450 милиона долара от Министерството на здравеопазването и социалните услуги на САЩ за производство и доставка на експериментално лечение и профилактика на коронавирусна инфекция.

По-рано правителството на САЩ предостави 1,2 млрд. долара на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca, която разработва ваксина в сътрудничество с учени от университета в Оксфорд, припомня ТАСС.

За тези цели администрацията на Вашингтон отпусна 486 милиона долара на американската биотехнологична компания Moderna и 456 милиона долара на фармацевтичната компания Johnson & Johnson. Merck и Pfizer също разработват ваксина срещу коронавирус в САЩ.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"