fbpx

БСК прави Консултативен съвет по киберсигурност

Българската стопанска камара (БСК) създава Консултативен съвет по въпросите на киберсигурността (КСВК).  Той ще изготвя становища и анализи, ще прави предложения за нормативни промени и ще консултира членовете на организацията по въпросите на киберсигурността.

Над 10 000 кибератаки на всеки час се случват в света. Успешната стратегия за киберсигурност трябва непрекъснато да се развива, за да върви в крак с променящите се стратегии и технологии, използвани от хакерите. Този процес изисква многостранни усилия и познания, за да отговори на непрекъснато нарастващата сложност на киберзаплахите.

Във времето на технологично развитие и интензивно внедряване на иновации, компаниите все по-често срещат трудности да защитят най-важното си притежание, информацията. Това провокира идеята за създаването на съвета, обясняват от БСК.

Координатор на Съвета ще бъде Ясен Танев, председател на УС на Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер (БАРБС), член на БСК. В съвета са поканени за участие експерти от членуващи в БСК фирми и организации.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"