fbpx

България е с печат за безопасност и хигиена от Световния съвет по туризъм

България е сред туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp) от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с Александър Вреде, директор договаряне на Alltours, втория по големина туроператор във ФРГ. В разговора участва и Венцислав Танчев, собственик на Suntours, представител за България.

В страната се прилагат всички санитарно-хигиенни и профилактични изисквания, които да гарантират сигурна и здравословна дестинация.

Затова издадените от немските власти „предупреждения за пътуване“ на германски туристи за областите Добрич и Варна отпаднаха. Всички места за настаняване и развлечение са под много строг санитарен контрол срещу разпространението на COVID-19. България е на 26-о място по заболеваемост от вируса в Европа, уточни Николова.

Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения са над 761 хияди, но корона-кризата срина пазара.

В момента се реализират няколко рекламни кампании, насочени към Германия по различни комуникационни канали.

Започва нормалният ритъм за записвания за сезон 2021 и сега е моментът България да покаже предимствата си като интересен и сигурен за здравето маршрут.

За следващата година планираме два пъти повече чартъри, съобщи Венцислав Танчев и подчерта, че резервации ще се правят в хотели, спазващи стриктно санитарните предписания.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"